Mistr ČR – Zdeněk Frydrýn

Nebudeme chodit okolo horké kaše, člen našeho modelářského klubu Zdeněk Frydrýn se již po páté stal mistrem ČR v kategorii akrobatických modelů RCA. Stalo se tak na modelářském letišti Modelpark Suché v blízkosti Teplic dne 8. 9. 2018! MČR organizoval RC klub Ústí nad Labem č. 113 při SMČR. Nutno dodat, jak je z obrázku níže patrné, že se nejedná o žádný náhodný úspěch. Zdeněk zaujímá přední místa v žebříčcích už delší dobu. Gratulujeme!

Zdeněk Frydrýn - mistr ČR v kategorii RCA

Na závod přijelo soutěžit celkem devět pilotů, počasí bylo objednáno pořádajícím RC klubem Ústí nad Labem na jedničku, takže se po zahájení ředitelem a trenérem kategorie RCA Václavem Řípou mohli vydat piloti do vzduchu.

Ukázkovou sestavu pro akrobatické motorové modely zaletěl jako předletec David Rada, ten pak usedl společně s Janem Rambou a Petrem Schwertlingem do poroty jako bodovač. Během soutěže se odlétala tři kola, přičemž vždy jeden nejhorší výsledek se škrtal. Maximální počet bodů ve všech kolech získal společně s titulem mistra České republiky v kategorii RCA Zdeněk Frydrýn z LMK Lomnice u Sokolova (2000 bodů). Druhé místo patřilo reprezentantovi pořádajícího RC klubu Ústí nad Labem Jiřímu Maternovi (1901 bodů) a třetí příčku obsadil Milan Valenta z LMK Plzeň jižní sekce.

Mistrovským závodem se také uzavřela soutěžní sezóna 2018, které se zúčastnilo celkem 22 modelářů. O pořadí rozhodoval součet bodů za tři nejlépe odlétané závody v roce. První místo v celkovém letošním žebříčku patří Václavu Řípovi z LMK Ústí nad Labem, který se na vrchol propracoval z loňského druhého místa a nasbíral ze tří nejlepších soutěží maximální počet 6000 bodů. Druhou příčku obsadil vítěz MČR Zdeněk Frydrýn z LMK Lomnice u Sokolova za 5955 bodů a oproti loňsku si polepšil o čtyři příčky. Třetí místo patří po posledním závodě sezóny Janu Plevnému z LMK Františkovy Lázně, na nějž se ziskem 5914 bodů posunul z loňského čtvrtého místa.

Část textu převzata z sporty-cz.cz